25.11.2012 г.

Пази, Боже, сляпо да прогледа!

'Какво става с "Ботев"?'
'Защо отборът още не може да събере 30 точки?'
'Къде е Европата, която така бленуваме?'
'Защо победихме Миньоро само с 2:0?'
'Защо краен бранител играе като външен халф?'

Защо, какво, къде?
И хиляди 'компетентни' изказвания и мнения...

Малко ми мирише на 'пази, Боже, сляпо да прогледа' след 15 години.
Тук-там някои бързо се заразиха от манталитета на свои червени или сини другари, а и не е трудно, нито за учудване - аудиторията на "Ботев" от десетилетия е подвластна на своите грандомански възгледи и самочувствие.

Всъщност едва ли има привърженик на "канарчетата", който да не се радва, че отборът е възроден. Всички отиват на стадион "Христо Ботев" с нагласата за победа и все по-рядко с въпроса, дали "Ботев" ще бие. В последните 7 срещи "жълто-черните" нямат загуба - нито в Ловеч, нито срещу ЦСКА, нито в градския сблъсък с "Локомотив", нито дори при гостуването на възродения 'домакински' тим от Враца и т.н. Отборът дели от трето до шесто място с отбори, които от две-три години не са отстъпвали по-ниско в таблицата. 
Да, този отбор, който преди три години вече почти го нямаше, и разчиташе само на професионализма на шепа италианци и безработни българчета! А сега е в подножието на върха със силен и уверен колектив от наемници и 'наши' момчета.

Накратко, имаме си отбор със стабилно финансово състояние, което подплатено с най-верната публика предполага за голямо и пълно с оправдани обещания бъдеще. Нека не го превръщаме в поредния "Нефтохимик" Бургас или "Левски" Кюстендил! 
Всъщност, кое ни е толкова лошо в момента, че правим трагедии от един закономерен и очакван хикс под връх Вола, например? Навярно, чорбаро-говеждия дуализъм несъзнателно дълбае вече в комплексите и сред апетитите на някои, които помнят (или на които, като мен, само им е разказвано за) футболния триумвират в синьо, червено и жълто-черно от 80-те, или пък жалеят (или единстено са слушали и/или чели) за по-далечни времена, когато "Ботев" редовно е ставал първенец във формата на едно или друго състезание. 
И ТОВА ДЕЖА-ВУ ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ, НУЖНО Е САМО ОЩЕ МАЛКО ТЪРПЕНИЕ!

И нека обобщя за неразбралите концепцията на "канарчетата" за настоящия сезон:
Пред отбора не са поставени 'конкретни' цели за класиране и т.н., сиреч целта е 5-6 място и каквото изкопчем от Купата. Всяко по-високо класиране е добре дошло!

АЙ, КАНАРИ!!!!

2 коментара:

  1. Анонимен26.11.12 г., 19:26

    На 100% подкрепям написаното.Яд ме е на всички псевдо разбирачи и форумни специалисти.По изписаните глупости по форуми и соц.сайтове заприличвате на едни мургави индивиди от лалута,които всяка седмица реват,и пращат декларации до тоя и оня.Обръщам се именно към тия наши нетърпеливи момчета: Ей,вземете се в ръце и спрете да търсите сметка от треньори и ръководство!!!Ние сме фенове и от нас се иска да подкрепяме отбора на 100%!!!Трябва време за да се изгради силен тим.Ако за 4 месеца работа не харесвате 3-тото място,стягайте куфарите и обличайте черно-бели парцали - там ще сте неразличими с безкрайното си хленчене!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26.11.12 г., 22:03

    Абсолютно точно казано, някои жълто-черни фенове се самозабравиха.Това не е Лудогорец, Нефтохимик, Сливен или който и да е от еднодневните отбори на които сме се нагледали през годините. Истината е една отборът върви, бавно, но върви. И въпреки, че не вярвам много в българския футбол се надявам, че Ботев Пловдив си играе мачовете честно, а така не може да побеждаваш във всеки мач, нереално е. Според мен. :) Напред мой Ботев!!!

    ОтговорИзтриване